FCD U10 Aloïs – KFC Heusden: 20-1

De sfeer zat er al goed in bij onze U10 jongens, voor de voorlaatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Daarin werd nog geen enkele keer verloren en aan hun opwinding en het lawaai in de kleedkamer te merken waren ze duidelijk van plan om zich op de verjaardag van hun trainer Aloïs extra te gaan smijten…

Ze begonnen er aan onder een koud winterzonnetje en tussen de dikke mist, maar die heeft hen niet tegengehouden om er snel in te vliegen, de tegenstander hoog vast te zetten en snel te storen, en na nog geen 2 minuten en 3 schoten op doel joeg Kamiel de 1-0 tegen de netten. Een paar tellen later werd de 2-0 in het dak van het Heusdense doel geknald door Idriss, na een mooie combinatie over 5 tussenstations. Gonçalo scoorde snel de 3-0 op een mooie assist van Lars, en Tjörven nam de 4-0 voor zijn rekening. Tussendoor werden twee aanvallen van de tegenpartij vlotjes opgevangen door Louis en Idriss op het middenveld, en dankzij een droog afstandsschot van Idriss en een eerste goaltje van Lars stond 6-0 aan het eind van de eerste kwart.

Tijdens de korte pauze was trainer Aloïs onmiddellijk duidelijk over wat hij van de prestaties in het eerste kwart vond: “’t is zeker niet slecht mannen… maar het is de moment om echt te voetballen, nog meer te kaatsen, nog meer de bal het werk laten doen…”

Een instructie die goed opgepikt werd door jongens, want aan de 7-0 van Idriss en de 9-0 afgewerkt door Léon ging mooi passenspel vooraf.  Vooral de combinaties in voorbereiding van die laatste goal maakten indruk: van Louis over Jens en Kamiel naar Gonçalo, dan naar Tjörven en via Lars tot bij Léon die het netjes afmaakte. Tussendoor beet Gonçalo zich op zijn typische manier vast op de tegenstander en na mooi jaagwerk kon hij het zelf afmaken en tekenen voor de 8-0. Daarna zakte het tempo een beetje en konden de jongens van Heusden tegenscoren na een misverstandje achterin. Met 9-1 konden ze de rust in.

Geen sprake van verslapping van de focus tijdens de 2de helft… In het begin van de derde kwart stond vooral Lars aan het kanon. Voor de 10-1 trapte hij een zacht hobbelende bal die de hele verdediging een beetje verrast voorbij liet rollen, net als de keeper… Bij de 11-1 liep Lars zich prima vrij waardoor hij een uitstekende doorsteekpass van Idriss prachtig kon afwerken in doel. En de schwung bleef er in: Idriss maakte de 12de, Tjörven werkte met een strakke volley een hoge voorzet van Kamiel in doel, Kamiel scoorde de 14-1 zelf na een gezwinde dribbel voorbij drie verdedigers, en Lars zette met zijn derde goal in het derde kwartje de teller op 15-1.

Uit sympathie voor de intussen een beetje verkleumde keeper Henri-Arthur trok Louis voor het laatste kwart de handschoenen aan, en mocht onze doelman rechtsbuiten post vatten. En de jongens gingen op hetzelfde elan voort, van decompressie niks te merken. Lars begon het vierde kwart zoals hij het derde geëindigd was: met een mooi doelpunt. De 17-1 die daarop volgde was opnieuw een knap staaltje samenspel: Louis van achteruit naar Gonçalo, die een prachtige dieptepass gaf naar Lars op rechts, die op zijn beurt na twee tikjes mooi breed legde op Kamiel die de bal perfect voorbij de keeper schoof. Het bleef leuk om naar te kijken, met mooie dribbels af en toe ook van Lars, Kamiel en Idriss, knap samenspel met Jens en Leon en Henri-Arthur, en een bijna-assist van Idriss die door Henri-Arthur met een knappe krul net aan de verkeerde kant van de doelpaal geplaatst werd. Een halve minuut later was het dan toch prijs voor onze keeper, en drukte hij de 18-1 tegen de netten. Idriss en Kamiel hadden mekaar nu helemaal gevonden en combineerden netjes zodat die laatste zijn 4de goal van de wedstrijd kon maken… En als kers op de taart legde Idriss met een hobbelballetje de 20-1 eindcijfers vast. Toch wel opnieuw een doelpuntenkermis…

Ook bij de penalty’s bleef de concentratie en de wil om te scoren groot: ze gingen stuk voor stuk vlot en strak binnen. Het was dus met opnieuw veel enthousiasme dat onze sportmannen hun intussen beruchte overwinningsritueel inzetten… Een ritueel dat met elke nieuwe overwinning luider en langer lijkt te worden!

Super gespeeld, en we zullen stillekesaan hun overwinningslied moeten geloven “We are FCD … super FCD … we are wonderful” J Op naar de bekermatch tegen Zeveren, maar die zal met een comfortabele uitzege van 1-7 als startpunt ook geen probleem meer mogen vormen.